Jakie są główne determinanty rozwoju społeczno-ekonomicznego?
Ostatecznymi czynnikami smaku w winogronie są węglowodany, kwasy i polifenole. Te trzy relacje zapewniają winu trzy z pięciu podstawowych smaków: słodki, kwaśny oraz gorzki. W dowolnym lub też razie, istnieje gigantyczna ilość substancji w winogronach, które zapewniają smak. Substancje te są bieżące w znikomych ilościach (ocenianych w pewnych sytuacjach w milionowych fragmentach). Wszelkie te substancje dają gronom charakterystyczny smak, formułowany, jako smak istotny. Smak podstawowy cechuje każdą formę winorośli. Większość składników smakowych odnajdują się położone w wewnętrznej części skórki winogrona. Dlatego istotne jest, żeby tłoczenie zajmowało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia podstawowego smaku każdemu winu – wina. Trzeba rozróżnić pomiędzy aromatem a bukietem. Aromat jest specyficznym zapachem wywodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, w czasie gdy bukiet jest charakterystycznym zapachem sposobu przetwarzania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego winogrona mają ten sam aromat, jakkolwiek odmienny bukiet.
2. Aktualności
3. Przewodniki
4. Sposoby na
5. Jak to zrobić