• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Jak rozwijać umiejętności programowania?

Antocyjany są przede wszystkim obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w rozmaitych owocach, pełniąc podobną funkcję. Ten związek syntetyczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona i w czasie procesu maceracji jest wycierany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są achromatyczne, tak że maceracja to ważny proces w procesie nadania koloru winu. Istnieją odmiany Vitis vinifera, które klasyfikuje się jako teinturier, bo już ich sok jest koloru czerwonego. W największym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi i Dunkelfelder. Formy te są niemniej jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Odcień czerwony lub różowy, zależy w całości, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na odcienie od purpurowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się po największej części antocyjanom.

1. Kliknij tutaj

2. Sprawdź stronę

3. Otwórz link

4. Zobacz teraz

5. Wejdź Sposoby na prowadzenie aktywnego trybu życia w dużym mieście.

Categories: Motoryzacja

Comments are closed.